15 Temmuz 2019 Pazartesi

robotik kodlama çalışmaları

Peki geldik "robotik nasıl öğrenilir?" kısmına. Yazının en başında belirttiğim benzeri okullar dışında bu konu ile ilgili eğitim sağlayan fazla müessese ve kurum var. Düzenlenen eğitim programlarından kendinize uygun olan birine dahil şekilde öğrenmeye başlamanız mümkün. Tabi başka bir alternatif daha var. İnternette çok eğitici setin reklam içeriğini, öğrenmek dilediğiniz Robotik Kodlama tüm programlar için ders içeriklerini bulabilirsiniz. İnternet mekanının yanısıra bu içeriklerin olduğu çok kitap da bulunmakta. Bu kaynaklar aracı ile kendi malzemelerinizi kullanarak açıkçası eğitiminizi sınırlandırmamış olduğunuzu söyleyebiliri

Günümüzde internet üstünde her konu ile ilgili sayısız kaynak bulabilmek mümkündür. Fakat kodlama meselesi için her şeyden daha fazla kaynak bulabilirsiniz. Çünkü bilgisayarın ve internetin yaygınlaşması ile birlikte bu zamanlarda de bu alanda yaşanan gelişmeler, kodlamanın ve robotiğin önemini ortaya çıkarmıştır.

Kodlama mantığını öğrenmek (ve öğretmek) için illa ki bilgisayara tablete ihtiyacınız yok! Çok yakından bildiğiniz sıralama kartları bu işe yarayabilir örneğin. Kodlamada çocuklara esas olarak sebep-sonuç ilişkisini anlatmaya çalışıyoruz dolayısıyla onlara göstereceğimiz ve sıralamalarını isteyeceğimiz örneğin; arı-çiçek-petek-bal görselleri de bir kod dizimi sayılabilir! Bu doğrultuda örnekleri çoğaltabilir; kağıtsız, kalemsiz, internetsiz programlama mantığını anlatmaya başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder